Kao što se očekivalo: Murray otkazao nastup u Marseilleu

Kraj karijere ili nova operacija?

Kao što se očekivalo: Murray otkazao nastup u Marseilleu

Britanski teniser Andy Murray otkazao je nastup na ATP turniru u Marseilleu.

Kao što je svim ljubiteljima tenisa dobro poznato, Britanac je pred sami početak Australian Opena rekao da bi mu to mogao biti posljednji turnir u karijeri zbog bolova koje i nakon 20 mjeseci osjeća u kuku.

On je u prvom kolu ovog Grand Slam turnira ispao od Roberta Bautiste-Aguta, a nakon meča je poručio da nije siguran hoće li se ponovo vidjeti sa publikom u Melbournu te da će sve od sebe dati da se to desi.

Nakon što je otkazao nastup u Marseilleu postalo je jasno da je on sada između dvije vatre. Ili će okončati karijeru ili će se odlučiti za drugu operaciju kuka. Nakon poraza u 1. kolu Australian Opena je rekao da mu ni ta druga operacija ne garantuje normalno igranje tenisa, a da bi ga zbog nje ponovo čekala višemjesečna pauza.

"Teško mi je, ali nemam izbora. Bio sam vrlo odlučan da dođem u Marseille gdje sam osvojio titulu 2008. godine. Ta titula će mi ostati u sjajnom sjećanju", rekao je Murray za zvaničnu stranicu pomenutog turnira.

Podržao ga je i direktor turnira Jean-Francois Caujolle:

"Suosjećam se s njim. Vrlo mi je ćžao što vidim tako sjajnog igrača i osobu da se toliko dugo pati. Želim mu da prevaziđe ovu nezgodnu epizodu i da se vrati na teniske terene kako bi završio karijeru na način na koji želi. On to zaslužuje", poručio je on.

Podsjetimo, Murray zbog operacije kuka ne igra gotovo nikako u posljednjih godinu i pol dana, a prošlog ljeta se vratio te odigrao nekoliko turnira ali je bilo jasno da osjeća velike bolove.

Ukoliko se odluči i na drugu operaciju kuka, Murrayja na terenu vjerovatno nećemo gledati do jeseni što znači da će propustiti Wimbledon, turnir na kojem je rekao da želi okončati karijeru. S druge strane, ako se na jesen vrati zdrav, onda bi pred njim bilo još nekoliko Wimbledona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi