Karen Kačanov u finalu
Mladi Rus će pokušati u prvom finalu Masters turnira iz serije 1000 doći do trofeja, ali tamo će ga čekati i više nego težak posao, Novak ili Roger

Rus bolji od Thiema

Karen Kačanov u finalu

Edmir Škorić

Ruski teniser Karen Kačanov plasirao se u finale Mastersa u Parizu.

Kačanov je u borbi za finale savladao Austrijanca Domenica Thiema u dva seta, a bilo je 6:4, 6:1.

Ovo je prvo njegovo finale na turnirima iz serije 1000, a prije Thiema je savladao Zvereva i Isnera, također igrače iz Top 10.

Rus je u svakom segmentu nadigrao Austrijanca i meč je trajao svega sat i 10 minuta, ali za potpunu senzaciju Kačanov bi morao da dobije i finale.

No, ne bi to možda i bilo tako teško da tamo ne čeka Novaka Đokovića ili Rogera Federera, koji se sastaju u drugom današnjem polufinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije