Thiem, Schwartzman i Jaziri u osmini finala Pariza
Favoriti za sada uglavom prolaze dalje na Mastersu u Parizu, ako ne računamo predaju Rafaela Nadala.

Favoriti uglavnom sigurni

Thiem, Schwartzman i Jaziri u osmini finala Pariza

Dominic Thiem, Diego Schwartzman i Malek Jaziri plasirali su se u osminu finala Mastersa u Parizu.

Thiem je u jednom od derbi mečeva šesnaestine finala savladao domaćeg tenisera Gilesa Simona sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2. Jaziri je imao također težak posao jer je igrao protiv Fernanda Verdasca i u jednom vrlo lijepom meču je slavio sa 2:1. Inače, Tunižanin je u glavni turnir 'upao' nakon što je Nadal predao meč Verdascu.

Nadalje, prošao je i Argentinac Schwartzman koji je pobijedio Feliciana Lopeza sa 2:1 u setovima. Podsjetimo, nešto ranije dalje se plasirao i Roger Federer kojem je meč šesnaestine finala predao Miloš Raonić.

U ovim trenucima posljednji meč današnjeg programa igraju Borna Ćorić i Daniil Medvedev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi