Karlović o Đokoviću: Njegovi izgovori su smiješni!

"Sukob" dva dobra prijatelja

Karlović o Đokoviću: Njegovi izgovori su smiješni!

Ono što protiv Novaka Đokovića nemaju Federer i Nadal, to ima hrvatski 41-godišnji tenisač Ivo Karlović. 

Hrvatski igrač ima pozitivan omjer u duelima s trenutno najboljim svjetskim tenisačem koji u posljednje vrijeme više nego igrom plijeni čudnim izjavama nevezanim za tenis.

Karlović i Đoković su već dugo dobri prijalteji, a 41-godišnji Zagrepčanin otkrio je jedan zanimljiv detalj.

Na zvaničnoj stranici ATP-a stoji da je odnos pobjeda i poraza dvojice igrača 2:1 u korist Karlovića, ali Hrvat ističe da je skor uvjerljiviji u njegovu korist.

"Zapravo je 3:1 za mene" rekao je Karlović i dodao:

"Pobjedio sam ga i u kvalifikacijama turnira u Madridu 2005. godine, samo što ATP to ne bilježi. Nije da ga zadirkujem, ali spomenem mu taj podatak s vremena na vrijeme. Poslije toga on počne iznositi smiješne izgovore, poput 'puhao je vjetar', ili 'to je bilo 1847.' Ne znam zašto je baš tu godinu izabrao" - rekao je Karlović za Večernji list.

Prema zvaničnim podacima ATP-a, Đoković je od trenutno 124. tenisača svijeta bio bolji samo 2008. godine na Mastersu u Hamburgu, dok je Karlović slavio iste godine u Madridu i 2015. godine, poslije velikog preokreta u Dohi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi