Đoković: Mogu oboriti rekord po broju Grand Slam titula

Prvi reket svijeta uvjeren

Đoković: Mogu oboriti rekord po broju Grand Slam titula

Prvi reket svijeta Novak Đoković otkrio je u razgovoru sa britanskim novinarom Grahamom Besingerom da su mu ciljevi do kraja karijere obaranje rekorda po broju Grand Slam titula i po broju sedmica na prvom mjestu na ATP listi, ali da nisu samo to stvari koje ga motivišu.

Nole, kao i ostali teniseri, ovih dana odmara jer je teniska sezona suspendovana i za sada nije poznato kada će biti nastavljena.

Bez obzira na to, Srbijanac ostaje motivisan da dostigne ciljeve koje ima u glavi, a oni neće biti nimalo jednostavni jednom kada se tenis vrati.

"Mislim da imam još šta da uradim u ovom sportu. Vjerujem da mogu da osvojim najviše grand slamova, oborim rekord po broju sedmica na prvom mjestu (ATP liste). To su, definitivno, moji jasni ciljevi. Ali, u isto vrijeme, to nisu jedine stvari koje me motivišu. Nije to ni moguće na svakodnevnom nivou. Ne 'gura' me to svakog dana. Ono što to uspijeva je nešto što ima više veze sa mojim ličnim uzrastanjem", kaže Đoković.

Osvrnuo se i na turnir koji je za njega uvijek bio poseban.

"To je Wimbledon. Uvijek je bio 'san' za mene kao dijete. Tu sam ušao u prvih 100. Spasio sam dvije ili tri meč-lopte u kvalifikacijama i jedan od glavnih motivacija koje su me vodile u tom meču bila su moja braća. Morali su da dođu da bih se kvalifikovao. Uspio sam i tada sam ušao u 'elitnu arenu' profesionalnog tenisa", kaže prvi svjetski reket.

Inače, Đoković je u karijeri osvojio 17 Grand Slam titula odnosno tri manje od Rogera Federera koji ima 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi