Karlović u polufinalu Hertogenboscha

Ubjedljiva pobjeda Hrvata

Karlović u polufinalu Hertogenboscha

Ivo Karlović plasirao se u polufinale turnira u Hertogenboschu pošto je danas savladao Francuza Adriana Mannarina.

Hrvatski teniser slavio je nakon 63 minuta igre rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Div sa Šalate prilično lako je došao do vodstva u meču. Već u drugom gemu Karlović je iskoristio prvu brejk loptu te je stekao prednost od 2:0. Svojim snažnim i preciznim servisima uspio je da mirno privede dionicu kraju.

Treba spomenuti da je u ovom periodu igre Karlović zabilježio 10 aseva, dok je procenat osvojenih poena na njegov prvi servis iznosio visokih 87 posto (20/23).

U sjajnom ritmu 28. teniser svijeta nastavio je i u drugom setu. Mannarino je parirao Karloviću do rezultata 2:2, a onda je uslijedio brejk Hrvata i zatim sigurna završnica trećeg nosioca turnira.

Karlović će se u polufinalu turnira sastati sa Luksemburžaninom Gillesom Mullerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi