Karlović u potrazi za novim trenerom

Razišao se s Popovićem

Karlović u potrazi za novim trenerom

Hrvatski treniser Ivo Karlović ostao je bez trenera.

Naime, 38-godišnji Karlović je sporazumno raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenerom Petrom Popovićem s kojim je sarađivao dugi niz godina. 

Tokom saradnje sa Popovićem, Karlović je ostvario brojne uspjehe. Bio je četvrtfinalist u Wimbledonu 2009. i osvojio četiri od osam ATP naslova, uz još osam poraza u finalima, a postao je teniser s najviše ispaljenih asova.

U objavi na društvenim mrežama i sam Popović je potvrdio kako je došlo do prekida saradnje, naglasivši da je ponosan što je bio dio svih Karlovićevih uspjeha. 

"Ivo Karlović i ja smo odlučili završit s našom saradnjom, koja je predstavljala nevjerojatan put! Ponosan sam što sam bio dijelom njegovih ostvarenja i svjetskih rekorda te se nadam da će još mnoge postići u budućnosti. Ivo, legenda!, objavio je Popović na svojem profilu na Instagramu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi