Karlović uspješno prešao prvu prepreku u New Yorku

Iskusni Hrvat bolji od Donaldsona

Karlović uspješno prešao prvu prepreku u New Yorku

Iskusni hrvatski teniser Ivo Karlović je odlično počeo svoj nastup na ATP turniru u New Yorku, pošto je u prvom kolu savladao Amerikanca Jareda Donaldsona sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6(7-4).

Karlović je odservirao 20 asova protiv Donaldsona, a na njihovom duelu je viđen samo jedan brejk i to na samom otvaranju meča.

Hrvatski teniser je napravio brejk već u prvom gemu prvog seta, nakon što je iskoristio treću brejk loptu. Do kraja ovog seta su oba tenisera uspješno čuvala svoj servis, tako da više nije bilo ni brejk lopti ni brejkova, a Karlović je zahvaljujući oduzetom servisu u prvom gemu riješio prvi set u svoju korist.

Drugi set nije donio nijedan brejk, pa se otišlo u tie-break. Iako je Donaldson uspio prvi poentirati na servis protivnika i povesti sa 2:1, Karlović dva puta odlično reaguje na Donaldsonov servis i na kraju rješava tie-break u svoju korist i slavi pobjedu.

U narednom kolu turnira u New Yorku Karlović će odmjeriti snage sa boljim iz duela Younga i Harrisona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti