Konta, Garcia i Kerber bez problema do drugog kola

Australian Open

Konta, Garcia i Kerber bez problema do drugog kola

Prvo kolo Australian Opena je već donijelo nekoliko zanimljivih mečeva u ženskoj konkurenciji, a danas su i neke od favoritkinja došle do plasmana u narednu rundu.

Deveta nositeljica turnira Johanna Konta je savladala Amerikanku Madison Brengle rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Konta u trećem gemu prvog seta oduzima servis svojoj protivnici i dolazi do prednosti od 2:1. Na njen drugi brejk se čekalo do sedmog gema, ali i Amerikanka uzvraća već u sljedećem gemu. Ipak, Konta ponovo oduzima servis svojoj protivnici i rješava prvi set u svoju korist.

Drugi set je donio i nešto slabiji otpor Brengle koja nije uspjela odbraniti servis u četvrtom i šestom gemu, što je bilo dovoljno Konti da za svega 68 minuta dođe do trijumfa.

Konta će u drugom kolu odmjeriti snage sa Bernardom Perom koja je prvom kolu sa 2:0 bila bolja od Blinkove.

Osma teniserka svijeta Caroline Garcia je također rezultatom 2:0 bila bolja od Carine Witthoeft. Rezultat meča po setovima je bio 7:5 i 6:3.

U prvom setu je viđeno pet brejkova, a ključni je bio onaj Carlonie Garcije u 12 gemu kojim je došla do 7:5.

U drugom setu Francuskijna oduzima prva dva servisa svojoj protivnici i dolazi do prednosti od 5:0. Iako je Witthoeft uspjela vratiti jedan brejk u sedmom gemu, Garcia je na kraju slavila pobjedu.

Garciju u drugom kolu očekuje meč protiv Čehinje Markete Vandrouseve.

Ulogu favoritkinje je opravdala i Njemica Angelique Kerber koja je lagano savladala svoju sunarodnjakinju Annu-Lennu Friedsam sa 2:0, po setovima 6:0, 6:4.

Kerber će u drugom kolu Australian Opena odmjeriti snage sa boljom iz duela Hibino - Vekić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi