Kraj za Dimitrova, Carreno Busta i Bautista Agut sigurni

Roland Garros, 3. kolo

Kraj za Dimitrova, Carreno Busta i Bautista Agut sigurni

D. Rakanović

Španski teniser Pablo Carreno Busta plasirao se u četvrto kolo Roland Garrosa nakon što je rutinski savladao Grigora Dimitrova sa 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 6:4.

Carreno Busta je imao zaostatak u prvom setu od 4:1 i uspio doći do preokreta. U naredna dva seta dovoljan mu je bio po jedan brejk protiv danas lošeg Dimitrova. 

Španac će u četvrtom kolu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića. 

Raoniću je meč predao Guillermo Garcia-Lopez početkom drugog seta. Raonić je u momentu predaje vodio sa 1:0 u setovima i 1:0 u drugom setu. 

U četvrto kolo Roland Garrosa plasirao se i Španac Roberto Bautista Agut koji je bio bolji od Jirija Veselyja sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:3.

Bautista će u narednom kolu igrati protiv sunarodnjaka Rafaela Nadala. 

  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi