Kraj za Jelenu Janković

Roland Garros, 1. kolo

Kraj za Jelenu Janković

M. Šljivak

Srbijanska teniserka Jelena Janković oprostila se od učešća na Roland Garrosu. Nju je u 1. kolu savladala 106. igračica svijeta Bugarkinja Sesil Karatantcheva sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Očekivano je prvi set donio veliko broj oduzetih servisa. Bugarska teniserka je napravila jedan break više (tri), te je došla do osvajanja prvog seta sa 6:3.

Nastavila je Karatantcheva s boljom igrom i u drugom setu. Oduzela je Srbijanki dva servisa, te je osvojila oba gema na svoj servis za prednost od 4:0.

Međutim, dopustila je Bugarka Jeleni da se vrati u drugi set. Došla je Janković do 5:4, ali do preokreta nije mogla, te se oprašta u prvom kolu ovog Grand Slama.

Roland Garros, 1. kolo:

Karatantcheva - Janković 2:0 (6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.