Kraj za Tsongu

Čilić prošao dalje

Kraj za Tsongu

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga eliminisan je sa Olimpijskih igara nakon današnjeg poraza od Gillesa Mullera sa 2:0 u setovima.

Iako je bio veliki favorit u ovom meču, Tsonga nije mogao ni blizu parirati veoma rapoloženom teniseru iz Luksemburga. Prvi set je prošao bez većih uzbuđenja, a ključni detalj desio se u desetom gemu kada je Muller napravio brejk i set osvojio sa 6:4.

Drugi set je bio veoma sličan prvom. Nije bilo brejka sve do osmog gema, a tada je Muller napravio ponovo brejk i kasnije dobio svoj servis te meč riješio u svoju korist.

On će u osmini finala igrati protvi Bautiste-Aguta koji je nešto ranije slavio protiv Italijana Lorenzija.

Dalje je prošao i hrvatski teniser Marin Čilić koji je slavio protiv Albota iz Moldavije sa 2:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi