Krajinović nemoćan protiv Federera
Foto - EPA

Švicarac lagano do 3. kola

Krajinović nemoćan protiv Federera

M. Šljivak

Roger Federer lagano je pobijedio Filipa Krajinovića u 2. kolu Australian Opena.

Švicarac je za nešto više od sat i po vremena igre slavio sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4 i 6:1.

Prvi set je bio gotov već za 20 minuta. Nije Krajinović jednostavno mogao ništa sjajnom Fedexu koji je lagano završio posao u ovom dijelu igre (6:1).

Nešto jači otpor pružio je Srbin u drugom setu. Čak je uspio da vrati i izgubljeni break u osmom gemu, ali je već u narednom Federer napravio novi i zatim je sigurnim servisom došao do osvajanja i drugog seta (6:4).

Krajinoviću nije bilo spasa ni u trećem setu. Imao je doduše i određenih problema sa laktom, vidjelo se da to utiče na njega, pa je na kraju bez prevelike borbe i ovaj dio igre izgubio sa 6:1 i Federer je prošao dalje.

Federeru je protivnik u trećem kolu Australac John Millman koji je lakše od očekivanog savladao Huberta Hurkacza sa 3:0.

Roberto Bautista-Agut izgubio je prvi set od Michaela Mmoha, ali je dobio naredna tri i prošao je dalje, dok je Dušan Lajović sa laganih 3:0 savladao Australijanca Polmansa.

Od Australian Opena oprostio se Grigor Dimitrov kojeg je nakon velike borbe savladao Amerikanac Tommy Paul sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi