Prekinut dobar broj mečeva Australian Opena!

Počeo prvi Grand Slam

Prekinut dobar broj mečeva Australian Opena!

A. Čaušević

U Melbournu je počeo prvi ovogodišnji Grand Slam, a organizatori Australian Opena su se odmah našli u problemima.

Iako su proteklih sedmica Australijom harali požari razlog prekida dobrog broja mečeva nije zagađen zrak i visoke temperature, već kiša.

Nakon što je odigrano prvih nekoliko mečeva 108. izdanja Australian Opena uslijedio je višesatni prekid, barem na terenima koji nisu pokriveni. U trenutku pisanja ovog članka igraju se samo mečevi na terenima s krovom.

Od odigranih mečeva u muškoj konkurenciji izdvaja se trijumf Rogera Federera koji je sa 3:0 "isprašio" Stefan Johnsona. Bilo je 6:3; 6:2; 6:2.

Hrvatski teniser Borna Ćorić se već oprostio jer ga je Sam Querrey pobijedio sa 3:0. Ispao je i Srbijanac Laslo Đere od kojeg je sa 3:1 bio bolji Yoshihito Nishioka.

Iznenađenje prvog dana svakako predstavlja ispadanje Denisa Shapovalova. Trinesti nositelj je izubio sa 3:1 od Martona Fucsovicsa. Bilo je 6:3; 6:7; 6:1; 7:6.

U ženskoj konkurenciji pohod na 24. Grand Slam Serena Williams je počela sigurnom pobjedom nad Anastasiom Potapovom sa 6:2 (6:0; 6:3). Dalje su prole Caroline Wozniacki, Petra Kvitova i braniteljica titule Naomi Osaka.

Top Komentari

Lafo
Bitno je da u Sarajevu dječiji sportski klubovi treniraju vani , svojim očima sam vidio. Ljudi se guše, nose maske na licu, alarmantno stanje, a djeca od nekih svojih 10 do 11 godina treniraju vani, dok njihovi seniori treniraju u sali. Božemesačuvaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi