Kralj Pariza ide kući, Nole sve bliži tituli koju nema

Roland Garros

Kralj Pariza ide kući, Nole sve bliži tituli koju nema

Edmir Škorić

Novak Đoković je u tri seta (7:5, 6:3, 6:1) nadigrao Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Đoković je protiv Nadala zabilježio 21. pobjedu u njihovom 44. međusobnom meču, a najbolji teniser svijeta juriša na jedinu Grand Slam titulu koja mu nedostaje.  

Rafa, s druge strane, neće postati prvi teniser u povijesti koji je neki Grand Slam osvojio 10 puta. Španac ostaje na devet titula u Parizu. I baš je rijetkost kada ga neko savlada u Parizu. Ovo mu je tek drugi poraz...

Furiozno je Novak krenuo prvi set, pa je lako stigao do 4:0. Nadal se potom probudio, vezao četiri gema i izjednačio. Ipak, u 12. gemu, kada je servirao za ostanak u setu, Nadal nije uspio. Nova je iskoristio tek šestu set loptu i poveo s 1:0.

Drugi set je bio nešto manje uzbudljiv. Đoković je u osmom gemu stigao do brejka, poveo 5:3, a onda iskoristio četvrtu set loptu za sigurnu prednost od 2:0 u setovima.

Na početku trećeg, ispostavit će se odlučujućeg seta, Đoković pravi brejk, sigurno servira za 2:0, a onda slijedi još jedan brejk za 3:0 i Rafa nije smogao snage da se vrati. 

Đoković će u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske igrati protiv Andy Murrayja ili Davida Ferrera. Britanac trenutno ima 2:0 vodstvo u setovima.

Roland Garros, četvrtfinale:
Đoković - Nadal 3:0 (7:5, 6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.