Kralj šljake očitao lekciju Dominicu Thiemu

Nadal zakazao susret sa Wawrinkom

Kralj šljake očitao lekciju Dominicu Thiemu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Roland Garrosa i to nakon današnje pobjede protiv Austrijanca Dominica Thiema sa laganih 3:0 u setovima. 

Nadal je bio veliki favorit u ovom meču, ali se svakako nije očekivalo da će ostvariti tako uvjerljivu pobjedu. On je na samom startu meča izgubio svoj servis, ali odmah je uzvratio brejkom pa je brzo poveo sa 2:1. Kasnije je Nadal napravio još jedan brejk i poveo sa 3:1 te je do kraja seta sigurnom igrom slavio sa 6:3.

Drugi set donio je samo jedan brejk, a napravio ga je Nadal i to u trećem gejmu i do kraja je bio ponovo siguran na svoj servis te je slavio sa 6:4. Igra mladog Thiema tada se potpuno raspala i bilo je jasno da on više nema šta tražiti u ovom meču. Nadal je posljednji set dobio rezultatom 6:0 čime je potvrdio nevjerovatnu formu pred finale.

Tamo će u nedjelju popodne igrati prortiv sjajnog Stana Wawrinke koji je nešto ranije u toku dana slavio protiv Murrayja sa 3:2 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi