Kukuškin predao, Džumhur u polufinalu

Challenger Bratislava

Kukuškin predao, Džumhur u polufinalu

E. Škorić, foto: EPA

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur igrat će polufinale Challengera u Bratislavi.

Džumhur je u četvrtfinalu bio na svom nivou, ali njegov rival Mikail Kukuškin je imao zdravstvenih problema, dva puta tražio medicinski time-out i na kraju - predao.

Prvi je set Džumhur dobio sa 6:3 i već tu je bilo evidentno da favorizovani Kukuškin ima problema, da bi Kazahstanac predao nakon drugog gema u drugom setu kod rezultata 1:1.

Damir u polufinalu igra protiv 258. igrača svijeta, Zdeneka Kolara i lako bi mogao možda i do titule u Slovačkoj jer konkurencija nije pretjerano jaka.

Top Komentari

ALLSTAR
jos malo pa u Kakanj na turniru da igra
1 1
Maximilian
Sa ovom pobjedom je obezbijedio da bude među prvih stotinu na ATP listi a što je još bitnije ulazi direktno na Australia Open tj. bez kvalifikacija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi