Kvitova i Collins u polufinalu Australian Opena

Turnir se bliži kraju

Kvitova i Collins u polufinalu Australian Opena

E. Čaušević

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se danas u polufinale Australian Opena gdje će igrati protiv američke teniserke Danielle Rose Collins.

Kvitova je danas nakon samo sat vremena i deset minuta uspjela da pobijedi domaću teniserku Ashleigh Barty sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4. Prvi set trajao je svega 28 minuta, a Kvitova je protivnici prepustila samo jedan gem.

U drugom setu Barty je zaigrala nešto bolje i pružila veći otpor, no to nije bilo dovoljno da se vrati u meč. Nakon što je Kvitova napravila break bilo je jasno da će doći do pobjede, te plasmana u polufinale Australian Opena.

Kvitova će u polufinalu igrati protiv američke teniserke Danielle Rose Collins koja je jutros u četvrtfinalu savladala Anastasiju Pavlyuchenkovu sa 2:1 u setovima. Prvi set je pripao ruskoj teniserki sa 6:2, no nakon toga Collins dolazi do preokreta sa 7:5 u drugom i 6:1 u trećem setu.

Australian Open, četvrtfinale:

Kvitova - Barty 2:0 (6:1, 6:4)
Collins - Pavlyuchenkova 2:1 (2:6, 7:5, 6:1)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi