Kvitova, Ostapenko i Wozniacki prošle dalje

US Open

Kvitova, Ostapenko i Wozniacki prošle dalje

Čehinja Petra Kvitova, Latvijka Jelena Ostapenko i Dankinja Caroline Wozniacki prošle su u drugi krug US Opena nakon što su današnje mečeve dobile u dva, odnosno tri seta.

Ostapenko je bila ta koja se mučila i na kraju morala igrati tri seta protiv Njemice Andree Petković, ali je uspjela da prođe dalje jer je treći set dobila sa 7:5.

Kvitova je imala relativno lak zadatak jer je igrala protiv Belgijke Yanine Wickmayer koja je 94. teniserka svijeta i na kraju je opravdala ulogu favorita jer je slavila sa 6:1 i 6:4.

Inače, dalje je prošla i druga teniserka svijeta Caroline Wozniacki koja je porazila 34-godišnju Samanthu Stosur sa 6:3 i 6:2 nakon sat i 25 minuta igre.

Večerašnji udarni termini za teniserke rezervisani su za duele domaće nade Madison Keys protiv Pauline Parmentier te za duel Marije Sharapove protiv Patty Schnyder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti