Petra Kvitova izbacila Serenu Williams sa Mastersa u Cincinnatiju

Derbi drugog kola

Petra Kvitova izbacila Serenu Williams sa Mastersa u Cincinnatiju

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se sinoć u osminu finala Mastersa u Cincinnatiju pošto je nakon dva sata i velike borbe sa 2:1 u setovima porazila Serenu Williams. 

Kvitova je bila zaista sjajna u prvom setu i napravila je dva brejka te set dobila sa 6:3. U drugom periodu meča Serena je uzvratila baš istom mjerom jer je napravila dva brejka, a set je dobila sa 6:2.

Na samom početku odlučujućeg seta Serena prva pravi brejk, ali Kvitova odmah uzvraća i dolazi do izjednačenja. Kasnije se igralo gem za gem, a Kvitova je u šestom gemu uspjela da ponovo oduzme servis rivalki i do kraja mirno meč završi za pobjedu u trećem setu od 6:3.

Inače, Kvitova će u osmini finala igrati protiv Kristine Mladenović, 57. teniserka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi