Kyrgios: Grand Slam titula? Radije idem na pivo, sport smatrate previše ozbiljnim

Nevjerovatni Australac

Kyrgios: Grand Slam titula? Radije idem na pivo, sport smatrate previše ozbiljnim

Edmir Škorić

Australski teniser Nick Kyrgios ponovo je u centru pažnja i ponovo, pogađate, zahvaljujući "neprikladnim izjavama".

Kyrgios je u pokastu kod priajtelja Elliota Loneyja nedavno govorio o tome kako je pijan igrao protiv Rafaela Nadala, a sada tvrdi da bi umjesto osvajanja Grand Slama radije otišao na pivo?!

"Mislim da moje tijelo ne može podnijeti sedam utakmica u Grand Slamu. Potencijalno bih igrao tri ili četiri sata u svakoj utakmici. Ako bih mogao, radije bih nakon utakmice otišao na pivo. Samo se želim opustiti, mislim da sport uzimate previše ozbiljno", izjavio je Kyrgios.

Također, izjavio jed a nije potrebno imati trenera i da je to "gubljenje novca" jer "previše naplaćuju svoje usluge".

"Unajmiti trenera za mene nema smisla, jer ne bi želio da gubim vrijeme i novac. Mislim da to nije potrebno. Trenutno sam sam u karijeri, imam svoje hobije i iskreno ne želim slušati tuđe savjete", dodaje Kyrigos.

Kyrgios pamti svoje djetinjstvo i to vidi kao jedan od razloga zašto je takav kakav jest.

"Bilo je puno ljudi koji su dali svoje mišljenje što treba raditi i što reći, a ti komentari ponekad povrijede. Bio sam samo dijete koje je htjelo igrati i natjecati se. Tada ste imali trenere i učitelje koji su vam sa 14 ili 15 godina rekli da imate problema s gubitkom kilograma ili da ovo ili ono ne bi bilo dobro. Bilo je vrlo teško nositi se s njima. Htio sam im samo dokazati. Htio sam izaći vani, poput debelog Canberra dječaka koji je dobro udarao loptu i doslovno se igrao s najboljima na svijetu", dodaje Nick.

Top Komentari

Ivica_Osim8
pametan čovjek uzeo pare boli ga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi