Kyrgios nakon svih ispada zatražio pomoć psihologa
Nick Kyrgios je profesionalac postao 2013. godine, a iako se radi o jednom od najtaletovanijih tenisera, trenutno je 37. igrač svijeta (Foto: EPA)

Australac želi da popravi ponašanje

Kyrgios nakon svih ispada zatražio pomoć psihologa

M. Šljivak

Australski teniser Nick Kyrgios poznat je po čestim ispadima na terenima.

Čini se kako je i njemu dosadilo da bude na naslovnicama svjetskih edija zbog svog ponašanja, umjesto zbog rezultata, pa je odlučio potražiti pomoć.

Priznao je kako odlazi kod psihologa i želi se mentalno ojačati u ostatku karijere.

"Počeo sam ići na sastanke sa psiholozima kako bi ojačao mentalno. Nemam šta skrivati. Previše sam trenirao i morao sam se boriti sa problemima na terenu i izvan njega. Osjećam se slobodnije i imam osjećaj da nemam šta skrivati", reakeo je Kyrgios.

Australac je imao žestoke ispade tokom karijere, a često je i odbijao da nastavi meč, te je puštao poene protivniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi