Novi cirkus u režiji Kyrgiosa: Nakon sudijske odluke napustio meč

Bad boy bijelog sporta

Novi cirkus u režiji Kyrgiosa: Nakon sudijske odluke napustio meč

S. Grebović

Kontraverzni australski teniser Nick Kyrgios ponovo se našao u centru pažnje. Ništa novo za njega, reklo bi se.

Na turniru u Melbourneu, koji služi kao zagrijavanje igračima za Australian Open desio se jedan presedan. Naime, Nick Kyrgios je za vrijeme meča protiv svog sunarodnjaka Harryja Bourchiera ušao u žestoku raspravu sa sudijom nakon jedne njegove odluke.

U trenucima dok se spremao da servira, isteklo je vrijeme od 25 sekundi predviđeno za servis. Sudija je istog trenutka upozorio Nicka da mu je isteklo vreme za servis, na šta je ovaj doslovno poludio.

Kyrgios je sjeo na klupu za igrače te odbio da nastavi meč.

Organizatori nekako uspjeli da ga ubjede da nastavi meč na šta je na kraju pristao i do kraja slavio sa 2:0 u setovima (6:2, 7:6).

[twitter]

[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi