Kyrgios: Roger bukvalno melje svoje protivnike

Wimbledon 2018

Kyrgios: Roger bukvalno melje svoje protivnike

S. Grebović

Grk sa australijskim pasošem Nick Kyargios smatra kako će malo ko biti u stanju da se Rogeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću suprotstavi na ovogodišnjem Wimbledonu.

Nekadašnja velika trojka svjetskog tenisa je bez većih problema preskočila svoje prepreke u drugom kolu Wimbledona. Uprkos svim nedaćama koje su zadesile ova tri teniska velikana, čini se kako je svaki od njih pronašao odgovarajuću formu i kako će sa velikim samopouzdanjem nastaviti igrati turnir.

"Čini se da je Novak vratio samopouzdanje. Rafa je ubjedljivo savladao Kukushkina, kojem je travnata podloga specijalnost. Dobiti taj meč maksimalnim rezultatom je nešto što može samo istinski dobar igrač. S druge strane Federer 'melje' ljude. Ne znam da li mi ostali možemo da uradimo nešto protiv njega. Na nama je samo da se borimo dok ne naiđemo na Rogera, Rafu i Novaka i da se nadamo da neće imati svoj dan" zaključio je Kyrgios.

Australijanac je također slavio u drugom kolu i to protiv holandskog tenisera Robina Haasea 3:0 u setovima, a protivnik u trećem kolu će mu biti Japanac Kei Nishikori danas od 17:30 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti