Kyrgios se uzalud nervirao, Dimitrov juriša novo polufinale u Australiji

Bugarski teniser slavio u četiri seta

Kyrgios se uzalud nervirao, Dimitrov juriša novo polufinale u Australiji

E. Škorić

Bugarski teniser Grigor Dimitrov je u sjajnom meču sa 7:6, 7:6, 4:6, 7:6 pobijedio domaćeg predstavnika Nicka Kyrgiosa u osmini finala Australian Opena.

Treći nositelj na prvom Grand Slamu sezone, Dimitrov, nastavio je da pruža vrhunske partije, pa je, iako je očekivano imao dosta problema, izbacio i Kyrgiosa.

Dimitrov je od Kyrgiosa izbuio prije dvije sedmice u Brisbaneu, a prva dva seta su mu pripala tek nakon taj-brejka, baš kao i četvrti, odlučujući. Tek u trećem setu je Kyrgios uspio da brejkne rivala i da donekle vrati neizvjesnost meču.

"Nick je dobar igrač, uvijek je nezgodno igrati protiv njega. Prije dvije sedmice me pobijedio. Igrao je nevjerovatno, naporno se borio i ovo je jedna od onih utakmica u kojoj morate iskoristi i najmanju šansu jer biste u protivnimo izgubili. Drago mi je što sam prošao", kazao je Dimitrov.

Kyrgiose naravno i danas nervirao, imao je obračune sa publikom i sudijom Carlosom Ramosom, ali Dimitrov je danas ipak bio bolji i sretniji igrač.

Na putu do polufinala Dimitrova čeka Kyle Edmund, koji je u meču ranije s 3:1 dobio Seppija. Dimitrov traži svoje drugo uzastopno polufinale u Australiji, a u prošloj godini zaustavljen je od Rafaela Nadala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi