Dimitrov bio na korak od sramote, na kraju se jedva spasio

Malo je nedostajalo da ispadne od 186. igrača svijeta

Dimitrov bio na korak od sramote, na kraju se jedva spasio

Da je Grigor Dimitrov danas bio malo lošiji nego što jeste, oprostio bi se od Australian Opena već u 2. kolu. Ipak, na kraju je nekako uspio savladati Amerikanca Mackenziea McDonalda sa 3:2 u setovima.

Iako je Dimitrov, kao treći nosilac turnira, bio apsolutni favorit protiv 22-godišnjeg tenisera koji je tek 186. na ATP listi, danas se propisno namučio i jedva se spasio pravog debakla.

Da će ovo biti težak meč za Bugarina vidjelo se i u prvom setu koji je pripao McDonaldu rezultatom 6:4, da bi se potom Dimitrov 'probudio' i naredna dva seta osvojio sa 6:2 i 6:4.

Međutim, u četvrtom setu se desio pravi potop Dimitrova koji nije uspio uzeti niti jedan gem raspoloženom Amerikancu. McDonald je slavio sa 6:0 i izjednačio na 2:2, a u četvrtom setu je pomeo trećeg tenisera svijeta za svega 22 minute.

Tada se već uveliko uvukao strah u Dimitrove kosti, ali se ispostavilo da McDonald ipak nije bio dovoljno pribran za potpunu senzaciju. U petom gemu su obojica tenisera čuvala svoj servis, a na kraju je sretniji i spretniji bio Dimitrov koji je u njemu slavio sa 8:6.

Grigor Dimitrov će u 3. kolu odmjeriti snage sa Andrejom Rublevom, a ukoliko ne podigne nivo svoje igre, već može lagano pakovati kofere.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi