Kyrgios u neizvjesnom meču savladao Dimitrova i plasirao se u finale

ATP Brisbane

Kyrgios u neizvjesnom meču savladao Dimitrova i plasirao se u finale

Australac Nick Kyrgios plasirao se u finale turnira u Brisbaneu nakon što je danas u polufinalnom meču savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:1 u setovima. 

Bilo je ovo finale prije finala turnira u Brisbaneu jer su pomenuta dvojica tenisera sigurno najzvučnija imena koja su igrala u polufinalu, ali na kraju je jedan ipak morao kući.

Dimitrov je bolje otvorio meč i prvi set je dobio sa 6:3 nakon što je napravio jedan brejk i to u devetom gejmu. Ipak, Australac se nije predavao i već u narednom setu je uzvratio sa dva brejka te je taj period igre dobio sa 6:1. Treći set je ponovo donio nešto neizvjesniju borbu i ovog puta se bolje snašao Kyrgios koji je slavio sa 6:4 i plasirao se u veliko finale.

On će tamo igrati protiv američkog tenisera Ryana Harrisona koji je u drugom polufinalu porazio Alexa De Minaura sa 2:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi