Kyrgiosu nisu pomogle ni smicalice da se spasi poraza

Na ovakve smo stvari naviki od njega

Kyrgiosu nisu pomogle ni smicalice da se spasi poraza

S. Grebović

Kraj za Australijanca već u prvom kolu ATP serije turnira u Madridu.

Australijanac Nick Kyrgios eliminisan je danas na startu turnira u prvom kolu Madrida, gdje je poražen od 48. igrača na ATP listi, Nijemca Jana Lennarda Struffa rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4) i 6:4.

U prvom setu vodila se manje-više ravnopravna borba, a odluka je pala u taj-brejku. Na startu drugog Kyrgios je poveo 2:0, ali je tu prednost uspio prokockati dozvolivši rivalu da do kraja dva puta izbori brake, što je bilo dovoljno da izbori plasman u drugo kolo.

Ni u ovom meču Kyrgios nije mogao bez svojih 'smicalica'. Ovog puta je primjenjivao svoj 'specijalitet', kada prvo krene da servira 'ispod ruke', a zatim servira kao i svi. 

Kako se meč bližio kraju, Australijanac je bio sve nervozniji, a kako to obično biva, glavnog krivca je pronašao u svom reketu, na kojeg je iskalio sav bijes.

Top Komentari

premium
Kako ga je samo prevario haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi