Legendarna Venus u trećem kolu AO, čeka je Simona Halep

Dalje prošle Pliškova, Svitolina, Keys...

Legendarna Venus u trećem kolu AO, čeka je Simona Halep

Legendarna američka teniserka Venus Williams nastavila je sa sjajnim partijama iako je u poznim igračkim godinama.

Starija sestra Williams plasirala se danas u treće kolo Australian Opena nakon što je porazila Francuskinju Alize Cornet (WTA 46.) sa 2:1 u setovima.

Venus je osvojila prvi set sa 6:3, da bi Francuskinja uzvratila u nastavku meča i drugi set dobila sa 6:4. Ipak, u odlučujućem periodu duela Amerikanka je pokazala da je bolja teniserka te je za samo 26 minuta razmontirala protivnicu sa 6:0.

U trećem kolu nas čeka vrlo zanimljiv duel u kojem se Venus sastaje sa prvom teniserkom svijeta Simonom Halep.

Inače, Rumunka je u istom terminu porazila Amerikanku Sofiju Kenin sa 2:1 u setovima i na taj način pokazala da ipak trenutno nije baš u savršenoj formi i da bi Venus protiv nje mogla imati šanse.

U ženskoj konkurenciji su danas između ostalog dalje prošle još Karolina Pliškova, Elina Svitolina i Madison Keys dok je trenutno u toku vrlo zanimljiv meč između Serene Williams i Eugenie Bouchard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti