"Njene nježne ruke": Teniserka je postala hit zbog ove fotografije

Tsurenko tokom meča u Istanbulu

"Njene nježne ruke": Teniserka je postala hit zbog ove fotografije

Edmir Škorić

Teniserke za razliku od tenisera nemaju toliko izražene mišiće, ali izuzetak pravi Ukrajinka.

Lesia Tsurenko ovih dana nastupala je na WTA turniru u Istanbulu, no njen put završen je predajom u osmini finala Ajli Tomljanović zbog povrede.

Prethodno je 135. teniserka svijeta poibijedila Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu sa 6:0, 6:2, ali u meču s Tomljanovićkom morala je predati početkom drugog seta. Izgubila je prvi set sa 6:4, u drugom je gubila s 1:0, no nije imala snage da nastavi.

Tsurenko je ipak dospjela u centar pažnje zbog fotografije jedne fotografske svjetske agencije na kojoj su bili jasno istaknuti svi mišići na njenim rukama, pa su jo mnogi odmah dali nadimak "ženski Rafael Nadal".

"Vau, pa ova je mišićavija od Nadala", jedan je od komentara na njenu fotografiju na Twitteru, dok drugi dodaje da: "ko kaže da su žene nježniji pol?", a jedan je sarkastično napisao: "Njene nježne ruke".

Inače, Tsurenko je osim svojih mišića ovih dana u medijima i zbog svoje Ukrajine koja se i dalje nalazi pod ruskom agresijom. Ona je poput mnogih sunarodnjaka apelovala na mir, te istovremeno pomaže Ukrajincima.

Ova 32-godišnjakinja je dobila na korištenje teniski centar u Bordigheri, a tamo osim nje boravi još jedna Ukrajinak, 19-godišnja Marta Kostyuk, inače 52. teniserka svijeta.

Osim njih, u ovom centru smješteno je još nekoliko mladih ljudi iz Ukrajine. Korišten je za privremeni boravak i za treniranje teniserkama i teniserima koji praktično nemaju gdje nakon što je Rusija 24. februara napala Ukrajinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi