Tužna sudbina mišićave teniserke: "Nemam više gdje da odem"

Tsurenko napustila Ukrajinu

Tužna sudbina mišićave teniserke: "Nemam više gdje da odem"

Edmir Škorić

Ukrajinska teniserka Lesia Tsurenko (32) požalila se kako više nema gdje da ide.

Tsurenko je trenutno na 135. mjestu WTA liste, ali teško će u nekoj skorijoj budućnosti napredeovati na listi najboljih teniserki svijeta.

Posljednji mjesec je ova Ukrajinka opisala kao najgori u svom životu, te žali zbog činjenice da ne može da se vrati kući nakon ruske invazije na njenu zemlju.

U trenutku izbijanja sukoba nije bila kod kuće u Kijevu, već je nastupala na turnirima u Meksiku, a potom u Insian Wellsu i Miamiju.

“Nakon najgoreg mjeseca u životu, sa stalnim glavoboljama, napadima panike i krivnjom zbog rata u Ukrajini, suočavam se s novim izazovom. Kao teniserka iz Kijeva, nemam gdje otići", napisala je Tsurenko na Twitteru, dodajući: "Svaki Ukrajinac sada ima svoju noćnu moru: Kamo da idem?".

Oglasi

Ona je osudila rusku agresiju i zamolila je sve druge teniser i teniserke, generalno sportiste da podrže Ukrajinu u ovom trenutku.

"Jednostavno je neprihvatljivo da ljudi u mojoj zemlji ginu za političke ambicije ruskog diktatora", bila je jasna Tsurenko.

U karijeri je osvojila četiri titule, a najbolji rezultat na Gran Slam turnirima joj je četvrtfinale US Opena prije tri godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYYe_1NP01L/[/instagram]
[instagram]https://www.instagram.com/p/CXlZ9suM0Ji/[/instagram]
[instagram]https://www.instagram.com/p/CWxdCIKMF36/[/instagram]

Top Komentari

King_Kenny
...ima kod cika Kennyja u uvijek slobodno pola kreveta za tebe.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi