Ma kakva penzija? Federer očitao lekciju Đokoviću!

Švicarac u finalu

Ma kakva penzija? Federer očitao lekciju Đokoviću!

A. Čaušević

Roger Federer se plasirao u polufinale završnog Masters turnira u Londonu nakon što je sa 2:0 (6:4; 6:3) pobijedio Novaka Đokovića.

Iako ima 38 godina Federer je još jednom nevjerovatnom partijom pokazao da može igrati s najboljim te pružati vrhunske partije. 

Švicarac je furiozno ušao u meč, a već u prvom gameu je propustio brejk loptu. Narednu break loptu je imao u trećem gameu i odmah ju je iskoristio. Na svoj servis je bio siguran te je prvi set rutinski priveo kraju za 6:4.

Drugi set je počeo brejk loptama za Federera koje je Đoković ponovo odbranio. U četvrtom gameu srbijanski teniser je imao jedinu prilku za brejk, ali je nije iskoristio.

Ključni game u drugom setu bio je peti kada je Federer napravio brejk i poveo sa 3:2 i u narednom gameu potvrdio svoj servis. U devetom gameu švicarski teniser pravi još jedan break za 6:3 i konačnu pobjedu.

Iz grupe Bjorn Borg ranije se u polufinale plasirao Dominic Thiem.

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
Nema veze NOLE, ima nas kojima si i dalje BROJ 1, jer NISMO ZADOJENI NACIONALIZMOM...a DVOZUBIH, njih ima BILO GDJE..
1 6
AlphaStrong
Majstor
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi