Računica za Noleta vrlo jasna: Šta treba uraditi da se vrati na prvo mjesto?

Nadal više ništa nema u svojim rukama

Računica za Noleta vrlo jasna: Šta treba uraditi da se vrati na prvo mjesto?

Srbijanski teniser Novak Đoković nakon ove sedmice ponovo može da se vrati na prvo mjesto ATP liste.

Podsjetimo, Nadal je prošle sedmice pretekao Noleta i vratio se na prvu poziciju pred Završni mastersa, ali nakon ovog turnira, koji je inače i posljednji u godini, Đoković se može vratiti na lidersku poziciju.

Pred početak Završnog mastersa računica za Noleta je bila vrlo jasna - sve pobjede i barem jedan poraz Nadala će mu donijeti povratak na prvu poziciju.

Upravo taj jedan poraz Nadala se desio već u 1. kolu. Španac je izgubio od Alexandera Zvereva sa 2:0 u setovima i sada Đoković 'samo' treba dobiti sve mečeve do kraja turnira kako bi se vratio na prvo mjesto i godinu tu završio.

Inače, Đoković je tokom karijere čak pet puta završavao godinu na prvom mjestu ATP liste (2011., 2012., 2014., 2015. i 2018.), dok je Nadal isti uspjeh napravio četiri puta (2008., 2010., 2013. i 2017.).

Đoković je u prvom kolu Završnog mastersa dobio Berrettinija, a večeras igra protiv Dominica Thiema koji je prvog dana pobijedio Rogera Federera.

Ovaj meč na programu je večeras od 21.00 sati.

Top Komentari

kiklop
pa logicno je ako dobije sve do kraja, da ce Nadal imati bar 1 poraz, ne mogu dva igraca imati sve pobjede ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi