Mannarino iznenadio Raonića, pobjede Chunga i Querreyja
Foto: EPA

ATP u Montrealu, 2. kolo

Mannarino iznenadio Raonića, pobjede Chunga i Querreyja

Posljednja tri meča današnjeg programa Mastersa u Montrealu su donijela nekoliko iznenađenja. Drugo kolo turnira je bila "zadnja stanica" za Miloša Ronića kojeg je izbacio Francuz Mannarino. Sam Querrey je bio bolji od Tsonge, dok je Chung savladao Goffina.

Francuski teniser Adrian Mannarino je odigrao sjajan meč savladao Miloša Raonića rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Mannarino je sjajno počeo meč i već u prvom gemu došao do brejka. Raonić je uspio uzvratiti i izjednačiti na 4:4, ali već u narednom gemu novi brejk Mannarina bio je dovoljan da u konačnici dođe do vodstva u setovima. 

Raonić ni u drugom setu nije uspio namučiti Mannarina, pa će Francuz u narednoj rundi igrati protiv Chunga koji je također napravio iznenađenje pobijedivši Goffina.

Hyeon Chung je uspio savladati favorizovanog Davida Goffina, za sat i 36 minuta, rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Koreanac i Belgijanac su odigrali zaista sjajan meč prepun uzbuđenja. Prvi set obilježio je veliki broj brejkova, dok je u drugom Chung stigao čak i do vodstva od 5:0. Goffin se pokušavao vratiti, ali je prednost Chunga bila prevelika pa je Koreanac na kraju lagano završio meč u svoju korist.

Solidan meč odigrali su i Sam Querrey i Jo-Wilfried Tsonga, a na kraju je uspješniji bio Amerikanac i slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:4. Querreyjev naredni protivnik će biti Kevin Anderson koji je u drugom kolu savladao Carreno-Busta rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi