Ikona kakva danas ne postoji: Iz lože ga gleda harem plavuša, a on na terenu pijan dominira

Životna priča karizmatičnog sportiste

Ikona kakva danas ne postoji: Iz lože ga gleda harem plavuša, a on na terenu pijan dominira

A. Čaušević

Jedna 21, druga 22, a treća u kasnim 30-im. Harem plavuša. Jedan od najkarizamtičnijih sportista ikada je doveo čak tri djevojke da ga gledaju kada se nadao najvećem uspjehu u karijeri.

Anna Groski(22) je tada bila studentica marketinda, Karyaja Bestojeva(21) se bavila modelingom. Najstarija od svih Di Vekosa je bila angažovana kao finansijski analitčar u Newcastleu.

Prošlo je više od dvije decenije otkako su njih tri iz svečane lože gledale kako njihov "miljenik" Marat Safin osvaja Australian Open i to u pijanom stanju.

"Morate priznati da sam imao jako lijepu podršku s tribina", kazao je nakon meča Safin koji je to finale navodno igrao pijan i izgubio ga od Thomasa Johanssona.

Sve tri plavuše su negirale da su tada bile u kakvom romantičnom odnosu sa tada uspješnim teniserom. Ko im je povjerovao? Pa vjerovatno niko.

Oglasi

Možda je taj meč izgubio, ali nije nikakva novost da je Safin pijan igrao svoje mečeve i dominirao je. Bio je bivši broj 1 i uspio je osvojiti dva Grand Slama. (Australian Open 2005. i US Open 2000.)

"Pio sam alkohol tijekom cijele karijere, no prvi put tek sa 24 godine. Tada sam vidio Safina kako pije prije finala Australian Opena. Pomislio sam da, ako se ja ne mogu trijezan pomaknuti sa 150. mjesta, a on pijan igra finale, onda alkohol i nije toliko loš."

"Safin je bio pijan i noć prije, kao da je slavio rođendan ili kao da je već proslavio osvajanje turnira", ispričao je bivši teniser Daniel Keollerer.

Legendarni Rus danas ima 43 godine i živi daleko od očiju javnosti. Miran i povuće uz vjeru u svoj način života.

Oglasi

"Ne vjerujem u Boga, nemam djevojku, suprugu, nisam više klinac. Uživam u putovanjima. Sumnjam da su Machu Picchu izgradili ljudi", ispričao je Safin pa otkrio kako mu izgleda dan:

"Trenutno ne radim ništa. Budim se između osam i 10, šetam, putujem. Tenis me ne zanima."

Safin živi svoj život: Nema djevojke, nema supruge, ne priznaje kćerku, ne vjeruje u Boga i voli mačke

"Tu i tamo odigram neki turnir veterana, ali koja je poanta toga? Može li neko ko završi karijeru i ode u penziju opet početi s istim poslom? Ma ne može. To je glupo. Takav turnir služi više da smršavim kad osjetim da sam nabacio kilogram ili dva."

Interesantno da Safin danas živi sa mačkama. Uošte nema volje za seksom, a posljednji skandal koji je napravio je bilo odricanje kćerke Eve Jakubovskaje.

"Nemam kćer. To ljudi misle i novine pišu, ali što ja mogu... Teško da im mogu zabraniti. Samo znam da nemam kćer. Moja kuća je sveto mjesto."

"Ne želim da unutra ulazi iko osim mene. Dobro, smiju to moje dvije mačke, one žive sa mnom. Obožavam životinje, a mačke su mi draže od pasa."

"Mačke me smiruju, osječaju čovjeka i kada se osjećam loše priđu mi i smire me."

Safin je u mnogo čemu tokom igračkih dana bio specifičan, takav život je nastavio i nakon okončanja karijere. Teško da će se ikada u svijetu sporta ikada pojaviti ovakav "čudak".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi