Marat Safin finale Australian Opena 2002. godine igrao - pijan!?

Bivši teniser otkrio

Marat Safin finale Australian Opena 2002. godine igrao - pijan!?

E. Škorić

Nekadašnji prvi teniser svijeta Marat Safin je, prema riječima Austrijanca Daniela Koellerera, pijan igrao finale Australian Opena 2002. godine.

Safin je poražen u četiri seta u tom finalu od Šveđanina Thomasa Johanssona, a Koellerer, također bivši teniser, tvrdi da je Rus u finalu igrao - pijan!

Koellerer, koji je u maju 2011. godine sankcioniran doživotno zbog pokušaja namještanja mečeva, uputio je teško priznanje o svojoj konzumaciji alkohola i tvrdi da je to zasluga Marata Safina.

"Pio sam alkohol tokom karijere, ali prvi put sam imao 24 godine. Počeo sam nakon što sam vidio Marata Safina kako pije prije finala Australian Opena", ispričao je Koellerer, dodavši:

"Nikad nisam vjerovao da bi Safin mogao da igra to finale i naravno da je bilo nemoguće da ga osvoji. Bilo je nevjerovatno koliko je bio pijan".

Visoki Rus je AO osvajao 2005. godine, a prvi Grand Slam bio mu je US Open 200. godine. Osim Wimbledona, poražen je i u finalu Roland Garrosa 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti