Marija Šarapova je htjela samo da pomogne, ali su je osudili: "Da nisi zaboravila jednu riječ?"

Ne želi osuditi napad na Ukrajinu

Marija Šarapova je htjela samo da pomogne, ali su je osudili: "Da nisi zaboravila jednu riječ?"

Edmir Škorić

Bivša ruska teniserka Marija Šarapova na Instagramu je obavijestila fanove da je dala donaciju organizaciji koja podržava djecu koja su povrijeđena u Ukrajini.

Šarapova je kazala kako se "moli za mir", no ono što su mediji uočili - nekadašnja teniserka je 'zaboravila' da osudi rusku invaziju.

U Ukrajini traje rat već 14 dana i ruske trupe garantiraju i civilna područja. Teške borbe vode se širom zemlje, ali i dalje nema dogovora koji bi na diplomatski način okončao agoniju. Rusi ne odustaju od svojih namjera, Ukrajinci se bore do posljednjeg daha...

Sportisti iz Rusije su uglavnom podijeljeni. Neki podržavaju ono što rade ruski vojnici, drugi pak osuđuju, a ima i onih koji se jednostavno ne žele miješati i drže se po strani.

"Svakim danom sam sve više i više uništena i duboko rastužena slikama i pričama porodica i djece pogođene rastućom krizom u Ukrajini. Doniram fondu za hitne slučajeve Save the Children, organizaciji koja neumorno radi na osiguravanju, hranu, vodu i lijekove za podršku onima kojima je potrebna. Molimo vas da mi se pridružite u davanju donacije. Molim se za mir i šaljem svoju ljubav i podršku svima pogođenima", napisala je Šarapova.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ca4t7mYrQl8/?utm_source=ig_embed&ig_rid=68a066f2-821a-4477-87b1-65ed3bb5729b[/instagram]

U komentarima mnogi se Ruskinji zahvaljuju za tako lijep gest, ali ipak ima i onih koji su uočili da ne koristi riječ "rat" i da ni u jednom trenutku ne osuđuje invaziju, dok to mijenja terminom "kriza". Ona je htjela da pomogne Ukrajincima i to je u redu, no ne želi da se izlaže pritisku i nevoljama koje bi sa sobom donijele osude vlastite nacije.

Ruskinja je svojevremeno bila jedna od najpoznatijih teniserki na svijetu i nekoć prva na WTA listi sa pet osvojenih Grand Slam naslova, a 2012. godine osvojila je srebro na Olimpijskim igrama. U martu 2016. godine koristila je nedozvoljene suspstance, te je bila suspendovana dvije godine.

Trenutno je u mirovini, živi daleko do Rusije, a u karijeri je zaradila više od 36 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi