Marija Šarapova ne igra na Roland Garrosu

Nije dobila specijalnu pozivnicu

Marija Šarapova ne igra na Roland Garrosu

D. Rakanović

Ruska teniserka Marija Šarapova nije dobila specijalnu pozivnicu za drugi Grand Slam turnir sezone Roland Garros.

Poslije nekoliko sedmica razmatranja Francuska teniska federacija (FFT) nije uvrstila Šarapovu, na spisak dobitnica pozivnica za glavni turnir ili ždrijeb kvalifikacija te joj tako onemogućio nastup na ovogodišnjem izdanju drugog Grand Slam turnira u sezoni.

Dvostruka pobjednica Roland Garrosa, 30-godišnju Ruskinja prošlog mjeseca vratila se na WTA Tour poslije 15-mjesečne pauze zbog dopinga. 

Francuska teniska federacija je danas objavila spisak s dobitnicima pozivnica za ovogodišnje izdanje drugog Grand Slama sezone, a na njemu se ime Marije Šarapove ne nalazi ni među onima koje su dobile mjesto u glavnom ždrijebu, ni među onima za kvalifikacije, iako je bilo najava da će Ruskinja dobiti priliku da se barem kroz kvalifikacije pokuša izboriti za mjesto među 128 teniserki u glavnom turniru. 

Rolan Garros na programu je od 28. maja do 11. juna, igra se za nagradni fond od 36 miliona eura, a titulu brani španska teniserka Garbine Muguruza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi