Marin Čilić u novom finalu

ATP Moskva

Marin Čilić u novom finalu

E. Škorić

Hrvatski teniser igrat će finale ATP turnira u Moskvi.

41. teniser svijeta je nakon sat i pol igre sa 6:3, 6:4 pobijedio Ricardasa Berankisa. U prvom setu je Čiliću brejk u drugom gemu bio dovoljan, a drugi set nije najbolje otvorio.

Sada je Berankis napravio brejk u drugom gemu, ali odmah uzvraća Čilić, pa stiže do 2:2, a onda u devetom gemu stiže do brejka za 5:4. Berankis je imao dvije brejk šanse, no ne uspijeva da ih iskoristi i da se vrati u meč, pa je Čilić slavio u dva seta.

Za titulu će se boriti protiv Rusa, samo je pitanje kojeg. Saznat ćemo nakon što se okonča duel Kačanova i Karatseva koji počinje u 18 sati.

Inače, Čilić je na putu do finala savladao Martineza, Paula i bh. tenisera Damira Džunhura. On će u finalu tražiti svoju 20. ATP titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi