Čilić i Dodig u finalu Olimpijskih igara, za zlato bi se mogli boriti protiv svojih sunarodnjaka

Imaju osiguranu medalju

Čilić i Dodig u finalu Olimpijskih igara, za zlato bi se mogli boriti protiv svojih sunarodnjaka

E. Čaušević

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u finale dubla na Olimpijskim igrama.

Čilić i Dodig danas su u polufinalu turnira u dublu igrali protiv Marcista Daniella i Michaela Venusa, te su slavili sa 2:0 u setovima.

Hrvatski teniseri odlično su otvorili meč i pokazali su da su u mnogo boljoj formi od svojih protivnika.

Teniseri koji su inače rođeni u Međugorju prvi set su riješili za 37 minuta, te su ga dobili sa 6:2 i poveli sa 1:0 u setovima.

Ni u drugom setu Daniell/Venus nisu uspjeli da pruže neki značajan otpor Čiliću i Dodigu koji su rutinski i drugi set dobili sa 6:2, te su tako izborili finale u konkurenciji dubla na Olimpijskim igrama.

Zanimljivo je da bi Čilić i Dodig u finalu mogli da se za zlato bore protiv svojih sunarodnjaka Nikole Mektića i Mate Pavića koji danas igraju svoj polufinalni meč.

Mektić i Pavić u polufinalu igraju protiv američkih tenisera Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena.

Top Komentari

Realist
Bravo kumovi navijamo sad za kraljeve parova pa da gledamo hrvatsko finale
6 5
pero98
Bravo dečki, čestitke na hrvatskom finalu.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi