Marseille: Otpao prvi nositelj, Damiru se smiješi okršaj sa starim rivalom u četvrtfinalu

Turnir u Francuskoj iz 250 serije

Marseille: Otpao prvi nositelj, Damiru se smiješi okršaj sa starim rivalom u četvrtfinalu

E. Škorić

Od 19. do 25. februara igra se Open 13 ATP turnir u Marseilleu na kojem će učestvovati iz bh. teniser Damir Džumhur.

Turnir je iz 250 serije i igra se na tvrdoj podlozi, a nagradni fond je 604.805 eura. Jo-Wilfred Tsonga brani titulu i ujedno je on, uz Švicarca Marca Rosseta, čovjek s najviše trofeja u Marseilleu (3).

Damir Džumhur u prvom kolu igra protiv Kazahstanca Mikhaila Kukuškina, 75. igrača s ATP liste, dok bi eventualnim plasmanom u drugom kolu igrao protiv boljeg iz duela Fabbiano - Auger-Aliassime (kvalifikant).

Žrijeb ga u četvrtfinalu vjerovatno sastaje sa starim rivalom Tomašom Berdychom, koji je četvrti nositelj na turniru.

Prvi nositelj je Belgijac David Goffin, ali on je otpao zbog povrede oka koju je zadobio u polufinalu turnira u Rotterdamu protiv Grigora Dimitrova.

Stoga su Berdych, Lucas Pouille (treći nositelj) i Stan Wawrinka (2) najveći favoriti za titulu, ali mi se nadamo da bi Damir mogao napraviti dobar rezultat u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi