Žestok obračun teniskih zvijezda u Lyonu: "Koliko imaš godina? 12? Vrištiš kao ku*ka"

Fucsovics vidno ljut na Baeza

Žestok obračun teniskih zvijezda u Lyonu: "Koliko imaš godina? 12? Vrištiš kao ku*ka"

Edmir Škorić

U šesnaestini finala ATP turnira u francuskom Lyonu satali su se Sebastian Baez i Martin Fucsovics, a Argentinac je slavio sa 6:4, 7:6.

Jedan brejk u prvom Baezu je bio dovoljan da povede u setovima, no u drugom setu se vodila žestoka borba.

Omaleni Argentinac je poveo sa 3:2 uz brejk, imao 4:2, ali je u osmom gemu Mađar izjednačio na 4:4. Slijedi novi brejk Baze,a potom i Fucsovicsa, da bi se na kraju otišlo u taj-brejk.

Posljednji tzv. 13. gem na meču odlazi na stranu Baeza, koji će u osmini finala igrati protiv svog sunarodnjaka Pedra Cachina.

U posljednjoj sedmici priprema za Roland Garros došlo je i do varnica između dvojice proslavljenih tenisera.

Još u prvom setu Mađaru je smetalo radovanje Baeza, no uspio se suzdržati, ali je kod 3:2 u drugom setu poludio.

Oglasi

Dok su dva igrača prilazila svojim klupama, Fucsovics je pitao Baeza: “Koliko imaš godina? 12 godina?" na što je Baez odgovorio: "Ne, 22." Fucsovics je uzvratio: “Ponašaš se kao da imaš 12 godina. Ovi jeb*ni momci od 20 godina, nije da je on jedini.”

Zatim je počeo razgovarati sa glavnim sudijom tvrdeći: “(Baezova) igra tako nepošteno. Vamos za svaki poen koji promašim, vrišteći kao k*ja".

Dok je Fucsovics nastavio s optužbama protiv Argentinca, Baez je ostao smiren i odbio je komunicirati sa svoje klupe.

Ovakve stvari nisu toliko rijetke na teniskim terenima, a oni koji gube uglavnom teško sakrivaju nervozu. Iako većina to radi tako što lomi reket ili govori u sebi, Fucsovics se ipak odlučio "istresti" na svog mlađeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi