Stan Wawrinka eliminiran u 2. kolu Australian Opena
Foto: EPA

Mađar slavio veliku pobjedu

Stan Wawrinka eliminiran u 2. kolu Australian Opena

U 2. kolu Australian Opena noćas je u muškom dijelu ždrijeba zabilježeno jedno iznenađenje. 

Švicaras Stan Wawrinka eliminiran je nakon maratonskog meča od Mađara Martona Fucsovicsa rezultatom 3:2 po setovima (7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6).

Bio je to uistinu sjajan meč. Wawrinka već duže vrijeme igra van forme koja ga je učinila trostrukim Grand Slam pobjednikom, što se najbolje vidjelo u prva dva seta koja je Mađar dobio skoro bez ikakvih problema, posebno drugi kroz koji je projurio uz samo jedan izgubljeni gem. Ipak, smogao je 'Stan the Man' snage za povratak, ekspresno je dobio treći i četvrti set, a onda je uslijedila maratonska borba u petom setu. Mađar je na 5:3 servirao za meč, ali je Wawrinka i to vratio pa se na kraju otišlo u 'super tie-break' koji se po novim pravilima igra do 10 poena ili na 2 razlike. Tamo je Wawrinka imao sve u svojim rukama, vodio 8:4 i bio nadomak plasmana dalje no nije uspio i Mađar je slavio veliku pobjedu s 11:9. 

Iako je Mađar imao velikih pobjeda u karijeri, skalp Stana Wawrinke na Grand Slam turniru svakako je jedan od najvećih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi