Sjajni Matteo Berrettini u finalu Wimbledona!
Foto - EPA

Savladao Hurkacza

Sjajni Matteo Berrettini u finalu Wimbledona!

Midhat Šljivak

Italijanski teniser Matteo Berrettini plasirao se u finale Wimbledona.

Sjajni Italijan je u današnjem polufinalu pobijedio Poljaka Huberta Hurkacza sa 3:1, po setovima 6:3, 6:0, 6:7 i 6:4.

Berrettini igra zaista sjajan turnir i sasvim zasluženo će se boriti za prvi Grand Slam naslov u karijeri, a Hurkacz mu je bio poprilično lagan zalogaj u polufinalu.

Već u prvom setu konstantno je napadao servis protivnika, uspio je na kraju uzeti dva breaka i doći do osvajanja prvog seta sa 6:3.

U drugom Hurkacz nije imao šanse. Ostavio ga je Berrettini bez ijednog gema (6:0) i bilo je to velikih 2-0 za Italijana.

Oglasi

Treći set donosi nešto bolji otpor poljskog tenisera. Mnogo sigurnije je servirao, a na kraju je pobjednik trećeg seta odlučen u tie-breaku.

Hurkacz je mnogo bolje odigrao tie-break. Uspio je uzeti treći set sa 7:6 i vratio se u meč.

Međutim, više od osvajanja jednog seta Hurkacz nije mogao. Četvrti set Berrettini otvara breakom kojeg zadržava do kraja, osvaja set sa 6:4 i dolazi do pobjede od 3-1 i plasmana u finale Wimbledona.

Berrettiniju je ovo prvo Grand Slam finale u karijeri, a u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Đoković- Shapovalov.

Wimbledon, polufinale:

Berrettini - Hurkacz 3:1 (6:3, 6:0, 6:7, 6:4)

Top Komentari

saju701
Odrace ga Djokovic ko beba zvecku kakav Beretini
8 1
gradski18
Ja sto je krenulo ovim italijanima u svakom sportu,usput svaka cast!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi