"Nazvao sam Novaka i rekao da ne dam novac"

Još jedan teniser se usprotivio incijativi

"Nazvao sam Novaka i rekao da ne dam novac"

A. Čaušević

Novak Đoković je neposredno nakon prekida teniske sezone predložio inicijativu za spas tenisra prema kojem bi 100 najboljih tenisera novčano pomoglo slabije plasrianim. 

Dok su mnogi podržali ovaj prijedlog, postoje neki i koji se protive. Nakon Dominica Thiema, Đokoviću je "ne" rekao i Matteo Berrettini.

"Zvao sam Novaka i objasnio sam mu moju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete i da planiram da pomognem porodicama koje je koronavirus ostavio bez posla i kojima je sada najpotrebnije", rekao je trenutno osmi teniser svijeta za Reuters.

Italijan je nakon toga i obrazložio svoj potez. Smatra da takmičari ne trebaju pomagati jedni druge novcem.

"Moje mišljenje je da ni u jednom profesionalnom sportu takmičari ne bi trebalo da pomažu druge takmičare novcem. To je na odgovornim tijelima, u ovom slučaju ATP, WTA i ITF. Oni su ti koji organizuju turnire, a mi smo ti koji učestvujemo. Njihova odgovornost je da brinu o nama i da riješe probleme s kojima se susreće naš sport".

Đoković je Berrattiju odgovorio da razumije njegovu odluku te da donacije nisu obavezne već su na dobrovoljnoj bazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti