Medvedev poslije preokreta pobijedio Nadala

Odlično polufinale

Medvedev poslije preokreta pobijedio Nadala

A. Čaušević

Daniil Medvedev je drugi učesnik završnog Mastersa nakon što je u polufinalu poslije odličnog meča pobijedio Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima.

Španac je bio taj koji je poveo. Ključni break u prvom setu je napravio u osmom gameu kada je poveo s 5:3. U narednom gamue je bio siguran na svoj servis za 6:3 i vodstvo od 1:0.

Na startu drugog seta Rus pravi prvi break i odlazi na 2:0 u gameovima, ali je Nadal uzvratio s dva breaka te je pri rezultatu 5:4 servirao za meč. Ipak, Medvedev pravi break i izjednačuje.

Drugi set je riješen tie-breakom. Otišao je na stranu Medvedeva koji je meč odveo u treći set.

U odlučujućem setu bez breaka do sedmog gamea kada je Medvedev oduzeo servis Nadalu i poveo s 4:3. Rus je osvojio i naredna dva gema za 6:3 i veliku pobjedu.

Medvedev će u finalu igrati protiv Dominica Thiema koji je u drugom polufinalu bio bolji od Novaka Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi