Medvedev razočaran publikom u Melbourneu: "Imaju nizak IQ"

Rus nakon što je pobijedio Kyrgiosa

Medvedev razočaran publikom u Melbourneu: "Imaju nizak IQ"

Edmir Škorić

Nick Kyrgios nije uspio pobijediti favorizovanog Daniila Medvedeva u 2. kolu Australian Opena.

Kyrgios je poražen sa 6:7, 4:6, 6:4, 2:6 od sjajnog Rusa u meču sa ukupno 48 asom, od čega je 31 bilo u korist Medvedeva. Australac se nakon dva sata i 58 minuta borbe oprostio od turnira u rodnoj zemlji.

"Bila je to zabavna utakmica, jer smo obojica dobro servirali i jedva smo uspjeli vratiti neke lopte", rekao je Medvedev u intervjuu nakon utakmice, iznerviran publikom u Melbourneu.

"Došao sam ovdje da pobijedim i sretan sam što sam to i uradio. To je jedini izbor kada ti zvižde između prvog i drugog servisa", kazao je Rus, dodavši:

"Na break lopti, na drugom servisu, ljudi su se veselili kao da sam već napravio duplu grešku. To je razočaravajuće. Nisu svi to učinili, ali oni koji su to učinili vjerojatno imaju nizak IQ".

Medvedev će u trećem kolu igrati protiv 57. igrača svijeta Botica van de Zandschulpa i jasno veliki je favorit te se smatra jednim od glavnih favorita za osvajanje turnira.

Top Komentari

Klicko
Medvedeve brate takvi su ti i navijači penal madrida.Glupi ko qrc
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi