Mirza Bašić dobio posebnu čestitku za ulazak u TOP 100

Veliki uspjeh ne prolazi nezapaženo

Mirza Bašić dobio posebnu čestitku za ulazak u TOP 100

Bh. teniser Mirza Bašić jučer je osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri i to na ATP 250 turniru u Sofiji, gdje je u finalu savladao Copila sa 2:1 u setovima.

Bašić je prvo kroz kvalifikacije ušao u glavni žrijeb ovog turnira, zatim redom dobijao Mayera, Kohlschreibera, Marterera i Wawrinku, a na kraju i Copila za najveći uspjeh u dosadašnjoj teniskoj karijeri.

Bašić je nakon sedam pobjeda u samo osam dana napravio nevjerovatan skok na ATP listi na kojoj sada zauzima 77. mjesto. To je njegov ubjedljivo najbolji ranking karijere, a zanimljivo je da je u odnosu na prošlu ATP listu napredovao za čak 52 pozicije.

Ovo je prvi put da je Mirza Bašić ušao među 100 najboljih tenisera na svijetu, a na uspjehu su mu čestitali mnogi.

Ipak, posebno se ističe čestitka koja stiže od ATP asocijacije. Oni su Mirzi čestitali prvi ulazak u TOP 100 i napisali da je naš teniser top tema ove sedmice, jer se ne dešava tako često da neko za tako kratko vrijeme napreduje za više od 50 mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi