Mirza Bašić na korak od plasmana na US Open, bh. teniser prošao u 3. kolo kvalifikacija
Bašić je uspješno prošao 2. kolo kvalifikacija US Opena

Bašić nije odigrao dobar meč, ali je na kraju ipak slavio

Mirza Bašić na korak od plasmana na US Open, bh. teniser prošao u 3. kolo kvalifikacija

S. Pašalić

Mirza Bašić uspješno je prošao i drugu prepreku u kvalifikacijama za US Open.

Bh. teniser je u 2. kolu u dva seta sa 7:6, 6:2 bio bolji od 171. igrača na ATP listi, Ekvadorca Emilija Gomeza.

Bašić u ovom meču nije dobro servirao pa je jasno zašto mu je u prvom setu Gomez čak četiri puta uzimao break.

Ipak, Mirza je također četiri puta uzimao break Ekvadorcu pa se otišlo u tie-break. Tu se vodila izjednačena borba, a Bašić je bio bolji sa 9:7 i na kraju osvojio prvi set sa 7:6.

Početak drugog seta je donio nove probleme za Bašića na servisu, Gomez je već u prvom gemu tri puta imao break prilike, ali ih je bh. teniser uspio spasiti.

Nakon toga Mirza je kod rezultata 2:1 uzeo break Gomezu, a to mu je uspjelo i u osmom gemu kada je imao i tri meč lopte, od kojih je posljednju i iskoristio i na kraju osvojio ovaj set sa 6:2.

U 3. kolu kvalifikacija Bašić će igrati protiv pobjednika iz duela Santiago Giraldo - Mischa Zverev i u slučaju pobjede izborit će nastup na US Openu.

Top Komentari

GMOKokosh
Bravo Mirza majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije