Mirza Bašić nakon preokreta savladao Michu Zvereva

ATP Ženeva

Mirza Bašić nakon preokreta savladao Michu Zvereva

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić savladao je danas Nijemca Michu Zvereva u prvom kolu ATP turnira iz serije 250 u Ženevi rezultatom 2:1. 

Mirza je danas imao veoma nezgodan zadatak protiv 51. tenisera svijeta, ali na kraju je uspio da upiše bitnu pobjedu i to nakon preokreta.

Njemački teniser je dobio prvi set nakon što je napravio brejk u jedanaestom gejmu i slavio sa 7:5 nakon 39 minuta igre. U drugom periodu Bašić je uzvratio istom mjerom jer je oduzeo servis svom rivalu u osmom gejmu i izjednačio na 1:1. U odlučujućem peiodu Mirza je napravio odmah brejk i poveo 1:0 te je do kraja meča držao svoj servis i slavio sa 2:1.

Mirza se na ovaj način plsirao u osminu finala turnira u Ženevi, a tamo će igrati protiv boljeg iz meča Andreas Haider-Mauer-Tennys Sandgren.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Bravo Mirza!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi